Don’t fear failure.

Fear being in the exact same place next year as you are today. 

Jag heter Ulrika och bor i norra norrland, i en underbart fin liten by vid namn Vittangi i Kiruna kommun. Här lever jag tillsammans med mina barn och njuter av den magiska naturen och de knivskarpa kontrasterna mellan årstiderna. Här, inom Sveriges största kommun, är jag född och uppvuxen, alltid med den orörda skogen och naturen tryggt och nära, ett stenkast bort.


Min väg från barndomen in i vuxenlivet har varit en lärorik, omtumlande, skrämmande och spännande tillställning på många sätt. Men alltid kantad av min styrka, min inneboende krigare, och mitt envisa sökande efter lycka och glädje. Livet har gett mig visdom och insikter som jag idag har enormt stor nytta och glädje utav och som jag vill dela med mej av till andra.


Jag vet hur det är att känna sig maktlös, värdelös och oälskad. Jag vet hur det är att känna att livet inte har någon mening och att ingenting jag gör har någon betydelse. Jag vet också hur det är att må oförskämt bra, att känna mej kraftfull, lycklig, full av styrka, hopp och kärlek. Jag vet helt enkelt hur det känns att vara en levande människa. Och jag brinner för att hjälpa andra människor att tillåta sig att vara levande, inte bara överleva livet. Numera vet jag att det är fullt möjligt att vara riktigt lycklig och verkligen må bra och känna sig tillfreds med livet, helt utan yttre påverkan i form av prylar eller annat.


Det är så fantastiskt att hjälpa någon att inse sin potential, sin kraft och styrka att ta makten över sitt liv. Att förstå att allt faktiskt är möjligt och att det bara är en själv som kan hindra ens väg framåt.


Mina styrkor är att jag verkligen kan och vill inspirera andra till att våga lite mer, till att utvecklas, till att må bra. Jag har förmågan att bekräfta, att peppa och stärka. Med en lättsam, positiv attityd och en grundtrygghet och vetskapen i att allt är som det ska, allt ordnar sig alltid till det bästa, så seglar jag fram genom livet.


Just nu utbildar jag mej till socionom på distans via Umeå universitet, parallellt med en 1-årig utbildning till intuitiv och medial vägledare hos Livsstyrka, Regina Ainosdotter Mäki.

Hos Själens Krigare, Kjell Haglund, har jag utbildat mej till beroende & medberoende coach samt andlig & mental coach.

Fri att leva
Ulrika Välitalo